Goede start van de week voor de Bontbekplevieren

Vanmorgen naar Camperduin getogen om de status van de drie Bontbekplevier locaties te bekijken. De meest zuidelijke bleek bezet met een rustig zittende ouder die zowel de storm van zaterdag als de menselijke activiteiten van Hargen Sail prima had doorstaan. Een mooi rijk voorzien vloedmerk in de direct omgeving o.a. een voedselbron voor deze strand bewoners.

Het vrijdag gemarkeerde nest aan de noordzijde bij de Kite surf unit had ook de storm goed doorstaan. De opgeworpen dijk was nog enigszins zichtbaar en ook het vloedmerk gaf aan dat vermoedelijk het water geen grote dreiging is geweest. De eveneens rustige Bontbekplevier met opvallend veel wit op de kop zat rustig te broeden. De toekomst gloort nu met twee nesten !

Ondanks alle sportieve activiteiten deze morgen nabij de Laguna, bleek dat de enige overgebleven pul van de drie het goed maakt. Zeer ijverig zoekend naar voedsel aan de waterkant van de Lagune en met regelmaat rek- en strek oefeningen waarbij ook de vleugels al werden gebruikt. Het z.g. “vliegvlug” zijn nog net niet kunnen waarnemen. Mogelijk deze week ?

De camouflage van het jong is nog steeds perfect de beelden spreken voor zich. De enorme meeuw had geen enkele aandacht voor de pul. Een prima start van de nieuwe week met nieuwe kansen voor de natuur rond Camperduin.  

Verdedigings actie van de één van de twee aanwezige ouders

Vrijwel onzichtbaar verscholen op het strand. Schuilplek…. het heuveltje onder in bovenstaand beeld